Den 11 till 12 oktober anordnade UPL (Universitetspedagogik och lärandestöd) den återkommande universitetspedagogiska konferensen, där Umanista presenterade pappersversionen av en videoposter.

Postern ovan gjordes som en A0-affisch men innehöll också en QR-kod som ledde till en olistad* youtube-video. Videon är en fyra minuter lång presentation som använder samma data som visas på postern. Du kan se videon nedan (du kan även testa att använda QR-koden).

QR-koden kan hanteras av de flesta mobiltelefoner genom att rikta kameran mot den. Det öppnar en länk som gör att mobilanvändaren kan lyssna på presentationen samtidigt som denne tittar på presentationen.


* Termen olistad innebär att videon endast kan nås av den som har länken till videon. Den syns inte i flödet på Umanistas YouTube-kanal.