Detta pedagogiska utvecklingsprojekt, finansierat av  universitetets Punktum-medel, handlar om att försöka utveckla och testa en ny form av kontinuerlig kompetensutveckling för lärare inom den humanistiska fakulteten. Vi som sökt och beviljats medel för detta projekt är Jenny Eklöf (Idesam), Erik Lindenius (Kultmed) och Stefan Gelfgren (Humlab).

Genom att samla texter, ljud och video på en och samma plats, finns möjlighet för dig som lärare vid humanistiska fakulteten att fortbilda dig i pedagogiska frågor när just du har tid och möjlighet. På den här bloggen skapas inlägg löpande där vi tillsammans delar med oss av våra kunskaper, erfarenheter och reflektioner vad gäller högskolepedagogik och undervisningspraktik. Du kan som bloggbesökare välja att prenumerera på Umanistas nyhetsbrev (du registrerar dig uppe i högerspalten), följa bloggen genom dess RSS-flöde, samt även prenumerera på Umanistapodden och Umanistas olika videoserier. Nyhetsbrevet skickas ut en gång per månad och innehåller information om månadens inlägg. Efter hand, när materialet på denna blogg blivit lite rikare och fylligare, hoppas vi också att ni kan söka er fram till sådant innehåll som passar just er genom att använda sökfunktionen till höger.

För att ta del av Eriks och Jennys tankar kring vad Umanista är tänkt att handla om och våra aspirationer kring vad Umanista kan tänkas bli, kan ni lyssna på vårt första poddavsnitt:

I första avsnittet av Umanistapodden pratar projektledaren Jenny Eklöf och projektmedverkande Erik Lindenius lite utförligare om sina tankar. Lyssna gärna!

Vill du få månatliga uppdateringar om vad som hänt på Umanista? Här kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev.